อุทยานการเรียนรู้ป๋วย 100 ปี มหาวิทยาลัยธรรมศาสตร์ (ศูนย์รังสิต)

…Freedom is the soil, air, and fertilizer that will grow the flora of thought.
And when bringing thought to ideal,
the ideal can only happen when people in society are able to think freely…
Puey Ungphakorn, 1974

The Study Center consists of classrooms for the Faculty of Architecture and Planning, Faculty of Engineering, Faculty of Fine and Applied Arts, and Faculty of Education. It reflects the philosophy and the concept of promoting learning innovation “Teacher for pupils” and a prototype of a learning facility that inspires imaginations and creativities, wisdoms and spirits in order to create new borderless leaders of change.

The Community of Learning Hub
The building located in the main axis of Thammasat University – Rangsit Campus. As the Community of Learning Hub there are multiple entrances accessing to activity spaces for students to socialize and learn to make friendships.

Architecture Encourages Multidisciplinary Learning
Intending to support and nurture a new generation of teachers and academics to believe in social development and continuous learning, the overall design of the project creates a learning community. The educational space promotes interactions and learning exchanges in a variety of styles while encouraging a sense of community. The building also provides different learning environments, from private spaces for reflection, self-study, or small groups to social spaces for learning through interaction to communal space where learning happens through discussion and conversation. The overall space is flexible enough to accommodate different types of learning activities and emphasize the prayer room as an example of critical learning within the organization.

Green for Mind and Body
The architectural are designed to be visible as green walls and green spaces around the open well to create a pleasant learning atmosphere.

Location: THAMMASAT UNIVERSITY-RANGSIT CAMPUS
Year 2019
Client/Owner: THAMMASAT UNIVERSITY
Status: COMPLETE
Building Area: 59,000 Sq.m.
Project Value: 944,000,000 BAHT
Collaborators: ARCHITECT : ARSOMSILP COMMUNITY AND ENVIRONMENTAL ARCHITECT CO.,LTD. LANDSCAPE DESIGNER : LANDPROCESS CO.,LTD. CONSULTANTS : CM49 CONTRACTOR : PRE-BUILT PUBLIC CO.,LTD. INTERIOR DESIGNER : DIMENSIONAL INTERPRETATION CO.,LTD. (DIN STUDIO) LIGHTING DESIGNER : LIGHTING AND EQUIPMENT PUBLIC COMPANY LIMITED SCULTOR : MANOP SUWANPINTA SINAGE DESIGN : BE OUR FRIEND